دادگاه رسيدگی به اتهام بیحجابی نسرين ستوده در يک فيلم ويدئويی، به دليل اعتراض اين وکيل زندانی به ابلاغ نشدن زمان دادگاه به وی تشکيل نشد.رضا خندان، همسر نسرين ستوده در گفتوگو با زمانه، ضمن بيان اين خبر گفت: «اين دادگاه به دليل اتهامی تشکيل شده که اخيرأ به خانم ستوده وارد شده بود و موضوع آن نداشتن حجاب قانونی در يک فيلم ويدئويی بوده که در آن ايشان برای شرکتکنندگان مراسم جايزه حقوق بشر ايتاليا صحبت کرده بودند.»
رضا خندان افزود: « وکلای خانم ستوده در اين پرونده به صلاحيت دادگاه اعتراض کرده بودند چون معمولأ چنين اتهامی در دادگاههای عمومی بررسی میشود نه دادگاه امنيتی. اما دادگاه تجديد نظر صلاحيت شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب را تأييد کرد. اما زمان تشکيل شدن اين دادگاه به خانم ستوده که در زندان است ابلاغ نشده بود.»
رضا خندان که همسرش را در حد دو سه دقيقه در راهروی دادگاه ديده است، میگويد: «نسرين امروز صبح خبردار شد که بايد به دادگاه بيايد و از خودش در برابر اين اتهام دفاع کند. در حالی که طبق قانون بايد حداقل پنج روز پيش تاريخ دادگاهش به او ابلاغ میشد. بنابراين در دادگاه به اين موضوع اعتراض کرد که در نتيجه زمان بعدی برای رسيدگی به اتهاماش ۲۷ بهمن تعيين شد.»
وی در پاسخ به اين سئوال که آيا تعويق در دادگاه به زيان نسرين ستوده نخواهد بود، میگويد: «اين همه رنجی که او تحمل میکند به خاطر اعتراض به ناعادلانه بودن روند دادرسیها يا رفتارهای غيرقانونی است. بنابراين حتا اگر طولانی شدن روند دادرسی به نفعاش نباشد، ترجيح میدهد آنچه را که درست است انجام دهد نه آنچه را که به نفعاش است. ضمن اينکه ايشان امروز واقعأ آمادگی دفاع از خود را هم نداشت.»
رضا خندان در توضيح اين مسأله میافزايد: «نسرين ستوده حتا از داشتن يک مداد و يک تکه کاغذ که بتواند رئوس مطالب دفاعيهاش را در آن يادداشت کند محروم است. و اين، حتا تبعيض در وضعيت مشابه زندانيان سياسی است.»
نسرين ستوده که از امروز وارد ششمين ماه زندانی بودناش میشود. وی پس از دادگاه دوماش از انفرادی خارج شد. همسرش در اين باره توضيح میدهد: «ايشان اگرچه ظاهرأ از انفرادی خارج شدهاند اما به همراه يک زندانی غيرسياسی در يک سلول در بند ۲۰۹ نگهداری میشوند و از داشتن حقوق زندانيانی که در بندهای عمومی هستند محروماند.»
نسرين ستوده که از شهريورماه سال جاری تاکنون در زندان بهسر میبرد، طبق دادگاه ديگری که آن نيز در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به رياست قاضی پيرعباسی برگزار شده بود، به ۱۱ سال حبس تعزيری و ۲۰ سال محروميت از شغل وکالت و خروج از کشور محکوم شده بود.
رضا خندان دراين باره میگويد: «وکلای خانم ستوده به رأی صادر شده اعتراض کردهاند. البته شعبه رسيدگی کننده به تجديدنظرخواهی برای آن رأی، بهتازگی مشخص شده و احتمالأ روند رسيدگی چند ماهی طول خواهد کشيد.»
نسرين ستوده که عمدتاً وکالت پروندههای حقوق بشری را در ايران بر عهده داشت، ۱۳ شهريورماه امسال پس از مراجعه به دادگاه بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان اوين زندانی است.
وی از سوم مهرماه سال جاری در اعتصاب غذا بود که پس از ۲۸ روز اعتصاب غذایش را برای مدتی شکست اما بار دیگر در اعتراض به شرایط زندان به مدت ۹ روز دست به اعتصاب غذای خشک زد.
نسرين ستوده فارغالتحصيل حقوق بينالملل است. مدارک ليسانس و فوق ليسانساش را از دانشگاه شهيد بهشتی دريافت کرده است و در سال ۱۳۸۲، کار خود را به طور رسمی بهعنوان وکيل دادگستری آغاز کرد.
وی برنده جايزه حقوق بشر سازمان حقوق بشر بينالملل در سال ۲۰۰۸ است و در روزنامههايی چون توس و نشاط مطالب حقوقی مینوشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر